Dziś był dzień, w którym działo się bardzo wiele. Uczniowie wraz z wychowawcami przez dwie lekcje przygotowywali w klasach zdrowe śniadanie, którym następnie wzajemnie dzielili się ze wszystkimi. W poszczególnych salach burczały sokowirówki, warczały blendery i pracowały tostery. Dzieci przygotowały kanapki, tosty, koktajle, wyciskane soki, sałatki warzywne i owocowe, koreczki. Można było również poczęstować się suszonymi jabłkami i gruszkami, orzechami włoskimi czy krojoną marchewką. Na wspólnym stole nie zabrakło również produktów mlecznych, takich jak jogurty, kefiry i serki naturalne. Podczas pracy nad śniadaniem w każdej klasie trwały rozmowy o zasadach zdrowego odżywiania i wadze śniadania – najważniejszego posiłku w trakcie dnia. Dziękujemy rodzicom za wspaniałe przygotowanie dzieci do tego wydarzenia i zaopatrzenie ich w niezbędnie produkty.